MARAMUREȘ – Prețuri exagerate pe piața imobiliară din județ

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe siteurile de imobiliare din Maramureș găsim fel de fel de oferte, case, apartamente sau garsoniere scoase la vânzare la preț de apartament. Se cer prețuri care nu se justifică, lucru observat și de specialiștii în imobiliare, care spun că astfel de exagerări pot dăuna pieței imobiliare din județ. Există această tendință a oamenilor de a cere cât de mult pe o proprietate pe care o scot la vânzare, însă realitatea nu justifică prețul cerut. Oamenii nu țin cont de foarte multe lucruri extrem de importante atunci când își fac evaluarea proprietății.

„Mă întreb și eu ca tine de unde scot aceste prețuri! Sunt exagerate unele prețuri! Ba da, strică piața imobiliară, dar nu că o strică, cât omul nu mai știe ce să înțeleagă! Oamenii ar trebui sa apeleze fiecare la un evaluator sau la un agent imobiliar, să-i spună prețul de piață, nu să-și pună fiecare niste preturi exorbitante, care nu reflectă realitatea! Da, nu-și cunosc proprietățile, sunt subiectivi, vând și sentimente ce-i leagă de imobilul respectiv sau de atâția bani ar avea ei nevoie și fără să stea prea mult pe gânduri își postează proprietățile la vanzare mult supraevaluate doar de ei! Nu sunt foarte mulți cei care fac asta, dar se înmulțesc pe zi ce trece, se molipsesc unii de la alții, sau chiar unii vânzători chiar cred că așa e piața imobiliara, ceea ce e total eronat!”, a declarat, pentru ziarmm.ro, Zoia Bozău, specialist în imobiliare.

Specialiștii în imobiliare maramureșeni spun că, atunci când ne facem o evaluare a proprietății pe care vrem să o vindem, ar trebui să ținem cont „de zonă, în primul rând, de amenajări, de materialele folosite, de certificatul energetic, adică ce clasă energetică are – A,B,C,D… Știm că A are costurile cele mai puține, dar aici ar intra casele verzi! Ținând cont de toate astea se face un preț pe mp. Apoi se înmulțește cu câți mp are și dacă are și teren la asta se adaugă terenul, pe mp sau pe ar”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. Ioan

    Exemple aveți ? Nu, după cum se vede…Pe de altă parte, unii ar vrea să-și cumpere case și terenuri pe nimic…Cunosc pe cineva care și-a vândut casa de la țară, veche intr-adevăr ,plus ceva teren, cu 3000 de lei…Păi ăsta e prețul unei colibe …Merg mulți în străinătate și cu banii câștigați intr-o lună, două și-ar cumpăra case și terenuri…Eu zic să se șteargă pe bot…Pe de altă parte, dacă e să muncească ceva pretind același preț ca peste hotare…Cunosc tot așa un caz ,pentru a ingriji un bolnav două ore dimineața și două seara, omul a fost nevoit să plătească două sute pe zi…Aici lucra patru ore, afară 24 din 24…Castigul, același sau pe aproape…Cam așa stau lucrurile …

    Reply
  2. mo

    Cerere si oferta pretenas! Daca omul vrea sa faca profit si nu-l intereseaza neaparat sa vanda ce treaba ai tu? Ah da, tranzactiile scad, evident, la fel scad si veniturile intermediarilor, acolo e necazul mare 🙂 nu se mai fac bani nemunciti :))

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2