Maramures, primul si singurul judet din Romania invitat vreodata la Gala Aliantei Americano-Romane din SUA

PNL

Participarea Maramuresului la evenimentul organizat de Alianta Americano-Romana (The American Romanian Alliance) va avea efecte si pe termen lung, spune vicepresedintele Consiliului Judetean, Doru Dancus. Acesta afirma ca deplasarea delegatiei maramuresene in SUA a vizat cateva aspecte concrete.

“Sunt cele trei laturi pe care noi am dorit sa le atingem. Una legata de promovarea judetului, care a fost la cel mai inalt nivel. In sensul ca s-a vorbit mai mult despre Maramures decat despre Romania atat in cardul galei propriu-zise, cat si in celelalte actiuni derulate cu ocazia evenimentului.

Apoi, a fost partea de dezvoltare a relatiilor economice pentru judet, in special pe transparenta decizionala si strategie de dezvoltare, ultima incluzand si latura turistica, aflata in prezent in pregatire.

A treia componenta a vizat relationarea judetului cu diaspora, ce se va concretiza printr-o actiune la care vom participa anul viitor, la invitatia gazdelor din Statele Unite, ca Maramuresul sa fie partener la evenimentul “Ziua Portilor Deschise” desfasurat la Ambasada din Washington, precum si la cateva consulate (New York, Chicago si Los Angeles). Am purtat discutii cu consulii si sunt foarte interesati.

Acolo sunt comunitati mari de romani, de maramureseni. Incercam sa desfasuram prima parte a proiectul nostru, pentru care am primit deja finantare de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, intitulat “Dor de Romania – Maramuresul si Diaspora”. Acesta cuprinde mai multe componente, inclusiv aceea de prezentare a activitatii Consiliului Judetean Maramures si a proiectelor noastre privind revitalizarea satului maramuresean”, declara vicepresedintele Doru Dancus.

Evenimentul Alianta Gala 2019 a fost organizat de American Romanian Alliance. Asociatia a luat fiinta la initiativa catorva fosti ambasadori ai SUA in Romania, printre care Jim Rosapepe si Mark Gitenstein. Maramuresul a fost prima entitate administrativa din Romania invitata vreodata la gala respectiva.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1