Maramures: Prognoza meteo pentru sambata, 7 decembrie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vremea s-a incalzit fata de intervalul precedent. Cerul a fost senin, spre variabil, iar in cursul serii si noptii innorat. Vantul a prezentat intensificari in zona montana inalta.

Cel mai rece a fost la Borsa, Cavnic si Petrova -5 grade Celsius. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri publice din judet. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si uscat in zona de munte, cu exceptia DN 18, in Pasul Gutai, unde intre km 30 si km 43 este curat si umed. In zonele de deal si de ses carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si partial umed.

Cerul este acoperit, vizibiltatea in trafic este buna, vantul sufla moderat, dar prezinta intensificari trecatoare in zona inalta de munte. Angajatii sectiei de drumuri nationale au imprastiat 17 tone de sare. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarna sunt prezente pe cursurile principalelor rauri din judet.

Gheata este formata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Cosau, Barsau, Lapus, Suciu si Cavnic. Poduri de gheata sunt pe raul Iza (apa trece pe sub podul de gheata la Stramtura, respectiv peste podul de gheata la Vadu Izei). Poduri de gheata cu ochiuri sunt formate pe raurile Botiza si Mara. Se mentine podul de gheata de fund pe raul Firiza. Curg sloiuri de gheata pe raul Mara.

Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii se siguranta. Stratul de zapada masoara: 7 cm la Firiza, 6 cm la Vf. Iezer, 5 cm la Baiut si in Pasul Gutai, 4 cm pe Valea Vaserului, in Baia Borsa, la Targu Lapus si Cavnic, 2 cm in Baia Mare. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -2 grade la Targu Lapus si Cavnic, -1 grad la Borsa, Viseu de Sus, Ocna Sugatag si Baia Sprie, 0 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Seini.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Indeosebi in cursul noptii, local la munte vor cadea precipitatii mixte, iar in rest pe arii restranse se vor semnala precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie care vor favoriza depunerea de polei.

Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Informatii furnizate de Dan Buca, purtatorul de cuvant al CJSU Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *