Maramures: Protestul USR, fara autorizatie. Manifestarea a fost anuntata din timp

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Cu toate ca in urma cu doua zile ZiarMM.ro publica un comunicat de presa in care USR anunta ca duminica, de la ora 17.00, membrii filialei USR Baia Mare vor fi prezenti in strada, in Piata Revolutiei, pentru a protesta impotriva capturarii statului roman de gruparea infractionala de la varful PSD-ALDE, astazi am descoperit ca acest protest nu este autorizat.

Cine s-ar fi asteptat ca un partid ca si USR Maramures sa nu respecte Legea 60/1991? In comunicatul publicat pe site-ul nostru, motivul protestului ar fi fost: “Ne solidarizam cu judecatorii si procurorii, precum si cu asociatiile profesionale Forumul Judecatorilor, Asociatia VeDem Just, UNJR, care au pornit un amplu protest la nivel national si cerem Guvernului si majoritatii parlamentare sa opreasca distrugerea statului de drept si sa aplice rezolutia Parlamentului European si recomandarile Comisiei de la Venetia. Guvernul PSD-ALDE si-a pierdut legitimitatea si capacitatea de a guverna. Romania are nevoie de alegeri anticipate. Romania are nevoie de o noua majoritate guvernamentala care sa ofere siguranta si stabilitate cetatenilor ei. Va asteptam pe toti alaturi de noi, de la ora 17, duminica, pe platou.”

Suna pompos, vorbesc de alegeri anticipate, de pierderea legitimitatii, spun despre o solidarizare cu magistratii…Mare curaj trebuie sa ai, ca partid politic, sa iesi in presa cu un astfel de comunicat, sa-ti asumi o manifestare neautorizata doar pentru a face capital de imagine si sa te folosesti de sentimentele oamenilor simpli care au militat, alaturi de tine ca entitatea politica (USR Maramures), pentru o cauza nobila. Motivul pentru care nu s-au deranjat sefii de la USR pentru obtinerea autorizatiei nu-l cunoastem, probabil comoditatea, ignoranta fata de lege…

Purtatorul de cuvant de la Jandarmeria Maramures a declarat in aceasta seara ca manifestarea ar fi trebuit autorizata.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant Jandarmeria Maramures: “Protestul de astazi din Piata Revolutiei, de la ora 17.00, nu a fost autorizat conform Legii 60/1991. Se va analiza aceasta situatie si va vom comunica la o data ulterioara rezultatul. Jandarmeria Maramures a asigurat masurile de ordine si liniste publica pe toata durata protestului si nu au fost semnalate probleme deosebite.”

Facem precizarea ca protestul USR-ist nu a fost spontan, acesta fiind anuntat din timp atat in media cat si pe retelele de socializare.

Foto: Jandarmeria Maramures

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole