Maramures: Proxenetii, pedofilii si traficantii ar putea iesi din inchisori multumita initiativelor lui Dragnea. Afla aici, de ce si cum vor putea scapa de lege infractorii si coruptii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dragnea sustine ca protocolul incheiat intre DNA si SRI este nelegal. Acesta face demersuri pentru a anihila legalitatea intelegerii scrise dintre cele doua institutii pentru ca persoanele care sunt acuzate de coruptie, spre exemplu, sa nu mai fie anchetate sau daca sunt deje condamnate sa poata cere de la instante eliberarea lor.

Ceea ce a omis Dragnea este faptul ca exista protocoale incheiate si intre DIICOT si SRI iar acesta nelegalitate s-ar putea aplica chiar si la dosarele instrumentate de DIICOT, -mai exact la spetele unde SRI a furnizat informatii-, daca Dragnea isi duce la capat planul. Cu alte cuvinte, traficantii, pedofilii, proxenetii, etc. nu ar mai avea de ce sa ajunga in fata instantei sau cei care se afla deja dupa gratii ar putea cere judecatorilor exonerarea fata de raspunderea penala.

PSD permite eliberarea traficantilor, pedofililor, etc.

Avocatul Cristian Niculescu Tagarlas considera ca legea se aplica pentru toti si ca daca demersurile lui Dragnea vor prinde contur atunci portile penitenciarelor se vor deschide larg pentru infractorii mentionati mai sus.

Cristian Niculescu Tagarlas, avocat: “PSD, la instigarea lui Dragnea, permite eliberarea traficantilor de droguri si carne vie, a abuzatorilor sexuali si altor criminali periculosi. Ca sa isi poata exonera de raspundere penala politicienii corupti, PSD-ul n-are scrupule, astfel incât s-a ajuns la o decizie cu efecte juridice aberante. Mai exact, inlaturarea efectelor protocoalelor dintre Parchetul General si DNA cu diferite institutii ale statului priveste si activitatile judiciare comune intreprinse de DIICOT cu SRI cu scopul combaterii crimei organizate. Pe cale de consecinta, decizia va transforma România intr-o tara a penalilor.”

Cristian Niculescu Tagarlas a mai precizat faptul ca exista un cadru legal, respectiv Hotararea de Guvern 231/2005, care reglementeaza colaborarea procurorilor cu diferite institutii ale statului pentru procurarea de informatii si indicii pentru combaterea coruptiei si a crimei organizate. Pe baza acestei HG protocoalele au fost incheiate intre DNA si SRI, DIICOT si SRI, Parchetul General si SRI.

Potrivit avocatului, daca se admite teza lui Dragnea, ca aceste protocoale sunt nelegale si trebuie invalidate cu consecinta ulterioara de exonerare de raspundere penala a celor care au fost condamnati pentru fapte de coruptie, dar cu interventia SRI, la fel se va aprecia si din punct de vedere juridic si la DIICOT. De exemplu, daca SRI a furnizat informatii cu privire la traficantii de arme, traficantii de droguri, traficantii de carne vie, traficantii de copii, pedofili, etc. solutiile de exonerare penala vor fi si pentru acesti infractori indiferent ca au procesele pe rol sau au fost deja condamnati.

Legea se aplica pentru toti! Astfel ca, daca Dragnea va merge pana la capat in ceea ce priveste aceste protocoale, respectiv ca sunt nelegale, si solutia ar trebui sa fie de revizuire a hotararilor judecatoresti deoarece exista oameni care au ajuns in spatele gratiilor si pe baza informatiilor furnizate de catre serviciile secrete, informatii care au contribuit la adunarea probelor la dosar. Vor iesi din inchisori toti traficantii, pedofilii, proxenetii, violatorii, etc. deoarece este acelasi cadru legal.

Au sesizat Curtea Constitutionala

La ora actuala, Dragnea si Tariceanu instista pe emiterea unor dispozitii legale si se pare ca au si sesizat Curtea Constitutionala privind nelegalitatea protocoalelor. Daca Curtea Constitutionala constata ca intr-adevar aceste protocoale facute intre parchete si SRI sunt nelegale, atunci portile penitenciarelor din Romania se vor deschide larg pentru pedofili, proxeneti, traficanti, etc..

Si in Maramures s-a invocate nelegalitatea

In acest moment, chiar si la nivelul judetului Maramures, au fost avocati care au invocate nelegalitatea acestor protocoale insa instantele au respins solicitarile.

De precizar ar fi faptul ca, exista deja o decizie data de un judecator de la o Curte Militara de Apel de la Bucuresti care a achitat un militar pe motiv ca informatiile care au stat la baza instrumentarii dosarului au provenit de la SRI. Astfel ca, avem primul precedent extrem de periculos.

Dragnea spune ca acesta Hotarare de Guvern nu poate fi deasupra legii, dar Hotararea de Guvern este data chiar de… Tariceanu. Daca Dragnea reuseste sa mearga pana la final cu acest demers, traficantii, proxenetii, etc deja condamnati sau cu dosarele pe rolul instantelor vor putea cere judecatorilor rejudecarea si achitarea.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole