Maramures: Rapoarte trimise la MAI cu pagubele produse de caderile masive de zapada

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Precipitatiile abundente sub forma de ninsoare au produs pagube la nivelul judetului nostru. Stratul gros de zapada depus pe acoperisurile unor obiective social-economice, gospodarii/anexe a cedat si a afectat constructiile de pe raza a opt unitati administrativ-teritoriale (Baia Sprie, Cernesti, Cupseni, Farcasa, Salsig, Sieu, Barsana si Stramtura), se arata intr-un comunicat al CJSU Maramures.

”Au fost avariate de prabusirea zapezii patru obiective social-economice: gradinite (acoperis avariat in Baia Sprie si Cernesti, sarpanta distrusa si jgheaburi rupte la Farcasa), blocuri (sarpanta distrusa, respectiv acoperis avariat la Farcasa si Salsig), locuinte individuale (Sieu si Stramtura), statii de pompare-canalizare (Farcasa), retele de alimentare cu apa ( Farcasa, hidrofoare arse) si retele electrice (Farcasa, tablouri electrice).

Au fost afectate de caderile masive de zapada doua locuinte individuale (Sieu si Stramtura), avariate trei anexe gospodaresti (Cupseni) respectiv distruse de caderile masive zapada doua anexe gospodaresti (Cupseni). De asemenea, stratul de zapada depus in urma ninsorilor abundente si rafalele de vant au distrus solarii pe o suprafata de 0,15 ha (Cernesti), respectiv pe o suprafata de 3,63 ha ( Barsana)”, a spus presedintele C.J.S.U., prefectul Vasile Moldovan.

Comitetele locale pentru situati de urgenta din zonele afectate de caderile masive de zapada au intocmit si transmis rapoarte operative. Acestea au fost centralizate la nivelul judetului si transmise la Ministerul Afacerilor Interne.

Prin ordin al prefectului vor fi desemnate comisii mixte de validare a evaluarilor realizate de catre Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta, care se vor deplasa in teritoriu si vor intocmi procese verbale de constatare si evaluare a pagubelor produse de caderile masive de zapada la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2