Maramureș: Rata de promovare de 33,72% la examenul de BAC din perioada august-septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020, în județul Maramureș, este de 33,72% (față de 28,85% în 2019), anunță ISJ.

La nivel național, rata de promovare este de 31,5%, în creștere cu aproape un procent comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%). 

Din totalul candidaților promovați (346), 237 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 109 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este de 37,74%. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 27,39.

La probele scrise s-au prezentat 1026 de candidaţi din cei 1276 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 4 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Liceele cu rate de promovare de peste 50%, în sesiunea curentă, sunt: Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare (100%), Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare (100%), Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Rozavlea (100%), Liceul Tehnologic Ruscova (100%), Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare (90%), Colegiul de Arte Baia Mare (72,73%), Liceul Particular „Henri Coandă” Baia Mare (66,67%), Liceul Teoretic „George Pop de Băsești” Baia Mare (66,67%), Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare (60%), Liceul Teoretic „Petru Rareș” Târgu Lăpuș (57,58%), Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației (54,17%), Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” Sighetu Marmației (50%), Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Baia Mare (50%), Liceul Teoretic „Nemeth Laszlo” Baia Mare (50%).

”Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie”, mai arată ISJ.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole