Maramures: S-a semnat „Mara Strategy”, proiectul se ridica la aproximativ 4 milioane de lei

Executivul Consiliului Judetean Maramures a semnat vineri, in prezenta echipei de proiect, contractul de finantare pentru proiectul „MaraStrategy” in valoare totala de 3.967.941,55 lei, depus pe Axa prioritara Administratie Publica. Din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice este semnat de vice-prim ministrul, Vasile-Daniel Suciu.

Scopul proiectului este de a simplifica birocratia pentru cetateni, in perioada de implementare a proiectului.

“Mara Strategy este unul dintre proiectele importante ce va avea un impact pozitiv in activitatea viitoare a Consiliului Judetean Maramures, dar si direct asupra fiecarui cetatean prin facilitarea si simplificarea accesului la documentele si formularele de care are nevoie pentru interactiunea cu administratia publica judeteana. Vom avea o interfata online prin care maramureseanul, agentii economici sau institutiile coordonate sau subordonate vor avea la indemana toate documentele necesare in relatia cu Consiliul Judetean Maramures,” a subliniat in cadrul intalnirii de semnare, reprezentantul CJ Maramures.

„Mara Strategy” are printre obiective realizarea unor sisteme informatice menite sa gestioneze arhivele proprii, digitalizarea proceselor si a fluxurilor de documente, inclusiv retro-arhivarea din arhiva traditionala existenta si a unui portal menit sa asigure interfata online pentru cetateni prin furnizarea de informatii si asistenta, formulare, primire solicitari, emitere documente, inclusiv sistem informatic de gestiune a informatiilor geospatiale (GIS).

48 de functionari vor fi instruiti

Tot in cadrul acestui proiect, un numar de 48 de functionari publici se vor instrui din fonduri europene pe teme legate de planificarea strategica, instruire in domeniul GIS 2 module, gandire strategica si dezvoltare institutionala, dezvoltare durabila locala in context global, specialist planificare teritoriala, urbanism si amenajarea teritoriului, urbanism si autorizarea lucrarilor de constructii, proiectare si implementarea politicilor publice, noul concept de planificare teritoriala: Smart City, dezvoltare durabila in context european.

Partea inovativa in proiect o reprezinta abordarea integrata a implementarii G.I.S. corelat cu elaborarea strategiilor de dezvoltare, prin intermediul unui sistem informatic suport, dedicat, la cheie, adaptat institutiei.

„Mara Strategy” e un proiect elaborat de reprezentantii Biroului Relatii Internationale si are o perioada de derulare de 30 de luni.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1