Maramures: S-au modificat conditiile de decontare a serviciilor turistice, la angajatii MAI, pentru anul 2019. Afla aici, care este noutatea

PNL

Sindicatul Politistilor Europeni (SPE) EUROPOL a publicat un comunicat pe site-ul institutiei prin care anunta faptul ca decontarea serviciilor turistice pentru anul 2019 are unele conditii modificate. Ca o noutate, aceste servicii turistice se vor deconta indiferent daca acestea au fost efectuate sau nu in perioada concediului de odihna.

In perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2020, politistii vor beneficia de decontarea serviciilor turistice in cuantum de 1450 lei.

“Dupa mai multe sesizari ale organizatiei noastre cu privire la deficientele intampinate de politisti pe parcursul anului 2018, repreznetantii MAI au simplificat procedura de decontare a serviciilor turistice”, se precizeaza in comunicatul SPE EUROPOL.

Politistii vor putea sa-si deconteze serviciile turistice pentru orice structura turistica de pe teritoriul Romaniei, astfel ca prin aceste noi precizari s-a eliminat obligativitatea accesarii serviciilor turistice doar de pe lista cu unitatile de cazare postata pe site-ul Ministerului Turismului.

Serviciile turistice pentru care se vor deconta cuprind :

-servicii cazare;
-alimentatie publica;
-transport;
-tratament balnear si agrement.

Ca element de noutate fata de anul trecut, serviciile turistice se vor deconta indiferent daca acestea au fost efectuate sau nu in perioada concediului de odihna, avand astfel doua situatii:

-servicii turistice decontate pentru perioada concediului– suma de 1450 nu se impoziteaza;
-servicii turistice decontate in afara perioadei concediului– suma de 1450 se impoziteaza;

Decontarea serviciilor turistice se poate efectua de mai multe ori, pana la limita valorica de 1450 lei, conditia minima sa fie cel putin o zi de cazare.

Pentru politisti termenul de concediu inseamna: concediu de odihna pe anul in curs, concediu de odihna suplimentar, concediu de odihna neefectuat din anul precedent.

Factura fiscala trebuie sa contina urmatoarele elemente:

-denumirea serviciilor turistice(cazare, masa etc.);
-denumirea structurii turistice;
-perioada cazarii;
-numele titularului.

Actele care se depun la structurile financiare sunt:

-factura fiscala;
-bon fiscal sau chitanta pentru a face dovada platii;
-raport tipizat.

De precizat ar fi faptul ca MAI are si structuri militarizate. Aceste structuri militarizate nu pot avea sindicate insa daca unul din sindicatele politienesti obtine anumite facilitati legale acestea se aplica si in cazul militarilor.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1