Maramureș: Sancțiuni contravenționale în valoare de 113.200 lei aplicate în ultimele 24 de ore

home camp2
home camp2
home camp2

În ultimele 24 de ore, echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat 68 de misiuni, în sistem integrat, pe raza județului Maramureș.

Cele 163 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, menținerea ordinii și siguranței publice, verificarea comercializării produselor în piețele agroalimentare și în zona centrelor comerciale, conform CJSU Maramureș.

Au fost verificate în teritoriu cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu peste 460 de persoane. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 113.200 lei. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 37 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. În județul Maramureș sunt 25 locații de carantinare.

În izolare la domiciliu sunt 225 de persoane, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 713 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, măsurile stabilite de autorități în această perioadă, regulile de distanțalizare socială/fizică și măsurile de igienă. Responsabilitatea acțiunilor fiecăruia dintre noi, purtarea măștii în spații publice sau a altor materiale de protecție a gurii și nasului, conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență va contribui la prevenirea și limitarea infecției cu COVID-19.

Reamintim populației să se informeze doar din surse oficiale. Informații cu privire la persoanele infectate cu COVID-19, starea lor de sănătate și numărul de teste efectuate sunt comunicate doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică”, mai precizează CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *