Maramures: Se doreste infiintarea asociatiilor de pensionari la nivel de comune. Lupsa vrea sa rezolve in acest an problema transportului in comun pentru varstnici

Reclame home 1
Reclame home 1


La intalnirea Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Probleme Persoanelor Varstnice, care s-a desfasurat astazi la Palatul Administrativ din Baia Mare s-a discutat atat despre raportul de activitate pe anul 2018 cat si despre problema transportului in comun pentru varstnici.

Alexandru Cosma, subprefect: „Sedintele desfasurate pe parcursul anului trecut au abordat aspecte referitoare la proiecte de acte normative, necesitatea majorarii punctului de pensie, asigurarea asistentei medicale si a medicamentelor, asigurarea dreptului la mobilitate acordarea de prestatii sub forma biletelor de tratament, dar si alte propuneri care s-au transmis autoritatilor si institutiilor centrale. Au fost inregistrate cinci solicitari din partea Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice”.

Stefan Lupsa, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice prezent la intalnire a punctat faptul ca pentru acest an trebuie rezolvata situatia transportului in comun pentru persoanele varstnice.

Stefan Lupsa, presedintele Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice: „S-a reusit organizarea de intalniri cu autoritati si cu parlamentari. De asemenea, a fost majorata indemnizatia pentru veteranii de razboi si recalcularea pensiilor pentru persoanele din grupa I si grupa a II-a de munca. Pentru anul acesta mai avem de rezolvat problema transportului in comun si ingrijirea persoanelor varstnice la domiciliu care ar rezolva o parte din problemele (medicale, sociale, gospodaresti) cu care se confrunta unii pensionari.”

Acesta a solicitat sprijin din partea primariilor pentru infiintarea asociatiilor de pensionari la nivel de comune sau localitati din mediul rural, inclusiv spatii pentru sediul unde sa isi desfasoare activitatea, oferind ca exemple de buna practica Mocira, Sasar, Lapusel si Recea. O alta propunere s-a referit la organizarea de intalniri, in teritoriu, la sediul asociatiilor, cu conducerea Casei Judetene de Pensii Maramures si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Maramures. La nivelul municipiului Baia Mare sunt in curs de proiectare si realizare doua imobile destinate ingrijirii persoanelor varstnice.

Directorul executiv al Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Maramures, Ovidiu Morar, prezent la intalnire, a facut referire la faptul ca plata persoanelor cu dizabilitati se realizeaza de catre aceasta institutie, respectiv ca a fost majorat plafonul pentru obtinerea ajutorului de incalzire la valoarea de 750 lei.

Subprefectul Alexandru Cosma a solicitat membrilor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Probleme Persoanelor Varstnice sa transmita propuneri cu privire la problemele persoanelor varstnice pentru a fi centralizate si discutate la intalnirile comitetului care vor avea loc pe parcursul acestui an.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole