Maramures: Soferi depistati bauti la volan

Reclame home 1
Reclame home 1

Alcoolul la volan te poate costa viata sau libertatea! Accidentele de circulatie produse pe fondul consumului de alcool au avut deseori urmari grave asupra celor implicati. Pe langa  aspecte ce tin de ranirea grava sau chiar pierderea vietii unor persoane, soferii care conduc in stare de ebrietate risca o pedeapsa cu inchisoarea.

In acest week-end, politistii au depistat mai multe persoane care au condus autovehicule sub influenta alcoolului. Spre exemplu, in noaptea de vineri spre sambata, politistii din Barsana au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localitatii si au constatat trei infractiuni.

La volan a fost identificat un barbat de 36 de ani, din localitate, care nu detine permis de conducere. Mai mult, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1.00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital unde a refuzat recoltarea de probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, potrivit IPJ Maramures.

Un alt barbat, de 61 de ani, din Sasar, a urcat la volan dupa ce a consumat alcool, iar pe bulevardul Bucuresti din Baia Mare a pierdut controlul directiei de mers, a lovit un stalpisor si un autoturism parcat regulamentar. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentratie de 0.91 mg/l alcool pur in aerul expirat. I-au fost recoltate probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale iar politistii continua cercetarile, urmand ca la finalizarea lor sa propuna masuri legale.

Politistii reamintesc ca in cazul depistarii unui conducator auto aflat sub influenta bauturilor alcoolice la volan, in functie de concentratia de alcool, fapta se poate incadra astfel:

Contraventie: cand aparatul alcooltest afiseaza o valoare sub 0,4 mg alcool pur in aerul expirat. Se sanctioneaza cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Infractiune: cand aparatul alcooltest afiseaza o valoare de 0,4 mg alcool pur in aerul expirat sau mai mare. In acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducatorul auto este condus la o unitate sanitara si i se intocmeste dosar de cercetare penala. Fapta se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda. Mai mult, daca soferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infractiuni, permisul de conducere se anuleaza!

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole