Maramures: Start pentru Legea „Fiecare Copil in Gradinita”

PNL

copil-autismPrimarii si directorii de gradinite din judetul Maramures vor fi informati, in perioada urmatoare, cu privire la modul in care se va desfasura modul de implementare a programului national „Fiecare Copil in Gradinita”. Sesiunile judetene de informare au fost anuntate de Prefectura Maramures, Inspectoratul Scolar Judetean si Asociatia OvidiuRo si vor avea loc in 10 februarie, de la ora 10.30, in sala mare a Palatului Administrativ.

Programul se adreseaza celor mai saraci copii  care traiesc in locuinte improprii si aglomerate din zone izolate cu acces limitat la apa potabila si servicii medicale de baza. Iarna, posibilitatile de angajare sunt aproape inexistente din cauza nivelului scazut de educatie a adultilor combinat cu o cerere scazuta pentru munca necalificata. Astfel, parintii sunt motivati sa ii duca pe cei mici in fiecare zi la gradinita, iar daca micutii vin regulat, primesc lunar tichete sociale in valoare de 50 lei.

Programul a fost lansat de Asociatia OvidiuRo si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice in iulie 2010. De atunci 11.000 de copii din peste 43 de comunitati rurale si urbane mici au beneficiat de educatie timpurie si nutritie mai buna.

Legea a fost votata in Parlamentul Romaniei si promulgate de presedinte in noiembrie 2015. Stimulentul se acorda familiilor care au venit mai putin de 284 lei lunar pe membru de familie. Singura conditie de acordare fiind ca micutii cu varste intre trei si sase ani sa fie prezenti zilnic la gradinita.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2