MARAMUREȘ – Substanțe interzise și armă neletală descoperite în mașina unui tânăr

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La intrarea în Bocicoiu Mare, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat în mașina unui maramureșean mai multe plicuri cu substanțe interzise, respectiv o armă neletală. S-a întâmplat sâmbătă, 07 octombrie a.c., în jurul orei 06.00, când un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit, în trafic pentru control, la intrarea în localitatea Bocicoiu Mare, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Împreună cu acesta, în mașină se mai aflau trei persoane.

„În urma verificărilor specifice efectuate asupra autoturismului și a șoferului, polițiștii de frontieră au descoperit în mașină trei pliculețe de tip zip-lock, care conțineau o substanță cristalizată translucidă, și o armă neletală – un pistol cu inscripția Automatic Bruni cal. 8 mm de producție italiană, fără serie, cu încărcător și care conținea două cartușe fără proiectil, nepercutate.

Persoanele și autoturismul au fost conduse la sediul instituției, iar șoferul a fost testat de către lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, rezultatul fiind pozitiv pentru consumul de substanțe psiho-active, ulterior fiind transportat și la spital pentru recoltare de probe biologice.

Drept urmare, cele trei pliculețe (aproximativ 2,74 grame) susceptibile a conține substanțe interzise, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, la fel și arma găsită în mașină”, au anunțat polițiștii de frontieră maramureșeni.

Verificările în acest caz sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000; conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 din Codul penal și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art 342 alin. 2 din Codul penal.

Substanța a fost ambalată, sigilată și transmisă către SCCO Maramureș. Cercetările sunt continuate în baza delegărilor procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale incriminate de Legea 143/2000.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole