MARAMUREȘ – Sunt preferate amenzile decat să aibă grijă de angajații lor

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a continuat și săptămana trecută controalele la angajatorii din județ. Astfel, în intervalul 30.09.2022 – 06.10.2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a desfășurat acțiuni de control specifice, prin cele două compartimente de specialitate, respectiv, relații de muncă și securitate și sănătate în muncă.

În total, potrivit ITM Maramureș, au fost controlați 38 de agenți economici, 21 în domeniul relațiilor de muncă și 17 în domeniul securității și sănătății în muncă. Cu ocazia acestor controale au fost depistate 56 de deficiențe, în domeniul relațiilor de muncă 41 și în domeniul securității și sănătății în muncă 15, fiind dispuse măsuri de intrare în legalitate.

„Au fost sancționați un număr de 18 de agenți economici, 6 în domeniul relațiilor de muncă și 12 în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate un număr de 25 de sancțiuni contravenționale, din care 23 de avertismente și 2 amenzi contravenționale în sumă totală de 10.000 lei, în domeniul relațiilor de muncă 3.000 de lei și în domeniul securității și sănătății în muncă 7.000 de lei”, precizează ITM Maramureș.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu