Maramures: Surprinsi de politisti in timp ce vindeau produse expirate sau fara documente legale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pentru politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice week-end-ul care tocmai s-a incheiat a fost plin de activitati, controale si verificari. Scopul a fost de descoperire si combatere a activitatilor ilicite de comert cu produse de origine animala, produse supuse regimului vamal, produse de panificatie, produse alcoolice si legume-fructe, informeaza IPJ Maramures.

Astfel, de vineri pana duminica au fost verificate 70 de societati comerciale si persoane fizice, de pe raza municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei. In urma activitatilor, politistii au constatat doua infractiuni prevazute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei si au aplicat 23 de sanctiuni contraventionale pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si O.U.G. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 62.000 de lei.

Totodata au fost confiscate bauturi alcoolice, tigari, produse din carne, branzeturi, precum si alte produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat sau fara documente de provenienta, precum si peste 4.000 lei, in numerar.

Verificarea legalitatii operatiunilor de achizitie, de depozitare si comercializare a legumelor, fructelor si produselor alimentare ramane una dintre prioritatile politistilor specializati in investigarea criminalitatii economice, astfel ca actiunile de acest gen vor continua si in perioada urmatoare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole