Maramures: Tigari de provenienta ucraineana, disimulate printre frunze de dafin

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In data de 5 martie, in jurul orei 7.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul ucrainean K.I., in varsta de 41 de ani, conducand un autoturism marca Mazda, inmatriculat in Romania.

In baza analizei de risc, lucratori vamali ai Biroului Vamal Sighet impreuna cu politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, persoanei si bagajelor.

“Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in mai multe locuri special amenajate (sub capota si sub schimbatorul de viteze), 697 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

Mai mult de atat, metoda folosita de persoana in cauza pentru introducerea tigarilor in tara este una inedita, deoarece barbatul a impachetat pachetele de tigari alaturi de frunze de dafin in scopul inducerii in eroare a cainilor de serviciu.

Tigarile in valoare de peste 2.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cetateanul ucrainean a fost sanctionat contraventional, de catre autoritatile vamale, cu amenda in valoare de 10.000 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Totodata, impotriva cetateanului ucrainean a fost instituita masura interzicerii intrarii in Romania pe o perioada de 5 ani.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2