Maramures: Transportatorii de persoane si marfuri, la control

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

camionAutovehiculele pentru transportul persoanelor sau marfurilor vor fi oprite pentru control, in aceasta saptamana, si de politistii rutieri din Maramures. Activitatile sunt desfasurate simultan in toate statele membre ale U.E.

Actiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de conducatorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri si de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone au inceput de luni si se vor desfasura pe tot parcursul saptamanii, pana la data de 20 octombrie, spun cei de la IPJ Maramures.

In cele 7 zile, controalele politistilor rutieri, care se vor desfasura pe principalele artere de circulatie din judetul Maramures, au in vedere respectarea, de catre soferii profesionisti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, functionarea corespunzatoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihna, documentele obligatorii ale conducatorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

In ceea ce-i priveste pe conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa, controalele vizeaza si respectarea limitei maxime admise, a greutatii marfurilor sau fixarea corespunzatoare a acestora, precum si respectarea normelor privind transportul marfurilor periculoase, mai precizeaza reprezentantii IPJ.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2