Maramures: Trei minori, prinsi in flagrant cu materiale pirotehnice ilegale, cercetati de politisti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In urma cu trei zile politistii maramureseni au demarat actiunea FOC DE ARTIFICII. Trei minori, care detineau fara drept aproape 500 de petarde, au fost depistati ieri de politisti, iar acum sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de efectuare fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice.

In cadrul activitatilor desfasurate pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe fondul nerespectarii prevederilor legale privind regimul materiilor explozive, politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase impreuna cu cei din Borsa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca doi minori din Borsa detin obiecte pirotehnice interzise. Asupra lor au fost gasite 364 petarde, detinute fara drept, conform IPJ Maramures.

Tot ieri, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Leordina au depistat un minor de 15 ani, din Bistra, care detinea fara drept 119 petarde.

Produsele pirotehnice depistate asupra celor trei tineri au fost ridicate in vederea expertizarii iar politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de efectuare fara drept de operatiuni cu obicte pirotehnice.

Reamintim ca orice operatiune cu articole pirotehnice, efectuata fara drept, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Politistii vor continua actiunile si controalele, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice si juridice neautorizate, care comercializeaza ambulant articole pirotehnice. Scopul acestor actiuni este prevenirea si combaterea evenimentelor negative (raniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole