Maramures: Trei tineri, prinsi cu o carabina

PNL

Miercuri, 3 septembrie, pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte, judetul Maramures, au observat in zona de responsabilitate, trei barbati care se deplasau dinspre linia de frontiera spre interiorul tarii, unul dintre ei avand asupra sa o arma de foc.

“In momentul in care politistii de frontiera s-au apropiat de persoanele respective pentru interceptare si legitimare, barbatul care avea arma a abandonat-o si impreuna cu celelalte doua persoane a fugit de la fata locului,  ignorand totodata somatiile verbale ale lucratorilor nostri.

S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea retinerii persoanelor si tragerea la raspundere a acestora.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea si identificarea persoanelor in cauza, acestea fiind Vasile H., de 20 de ani, S. Stefan de 18 ani si C. I., de 16 ani, toti trei domiciliati pe raza jud. Maramures”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Arma a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, iar ulterior s-a stabilit ca apartine lui Vasile H., acesta declarand politistilor de frontiera ca a gasit-o la marginea unei paduri din apropiere si ca nu a predat-o autoritatilor pentru ca avea de gand sa o pastreze pentru el.

In continuarea cercetarilor, arma de foc (tip carabina) si munitia aferenta (un cartus) urmeaza a fi predate structurii specializate din cadrul IPJ Maramures in vederea unei expertize criminalistice.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Cercetarile sunt continuate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1