Maramures: Unde a fost cel mai frig in aceasta dimineata

home camp2
home camp2
home camp2

Prefectura Maramures anunta ca vremea a fost geroasa dimineata si noaptea. Cerul senin ziua si variabil pe parcursul noptii. Vantul a suflat suflat slab. Temperaturile maxime au avut valori cuprinse intre -2 grade Celsius si 0 grade Celsius.

Temperaturile minime au avut valori cuprinse intre -9 grade Celsius si -12 grade Celsius. Cele mai scazute valori, conform datelor primite de la meteorologi, s-au inregistrat la Ocna Sugatag si Targu Lapus, -12 grade Celsius. La Sighetu Marmatiei au fost -9 grade Celsius, iar in Baia Mare -8 grade Celsius. Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila, partea carosabila fiind curata si uscata.

In Pasul Gutai carosabilul este partial umed, iar in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180 se gaseste pe carosabil un strat de zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm. S-a actionat cu noua utilaje si s-au imprastiat sase tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului (Pasul Gutai, respectiv Dealul Hera). Stratul de zapada masura 54 cm la Vf. Iezer. La aceasta ora, vizibilitatea este buna in trafic, cerul este senin pe majoritatea sectoarele de drumuri nationale.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost variabile. Pe rauri sunt prezente, in continuare fenomenele de iarna. Este prezenta gheata la mal pe cursurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Barsau, Boicu, Nistru, Firiza, Botiza, Mara, Cosau, Somes.

De asemenea, pe unele cursuri sunt prezente sloiurile de gheata. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta. Nu au fost inregistrate apeluri telefonice sau situatii de urgenta cu privire la persoane care sa prezinte probleme de sanatate, datorita temperaturilor scazute.

Meteorologii au prevazut ca vremea va ramane astazi inchisa si se va incalzi treptat. Pe arii extinse vor cadea predominant precipitatii sub forma de ninsoare. Izolat, in cursul noptii vor fi conditii favorabile pentru formarea poleiului.

La munte va ninge si se va depune un strat nou de zapada. In zonele de munte, pe arii restranse, cantitatile de precipitatii vor depasi 10-15 l/mp, si izolat 20 mp. Vantul va sufla slab, la moderat, cu intensificari indeosebi in zona de munte, unde va atinge viteze de 70-80 km/h si va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 grad Celsius si 2 grade Celsius. Cele minime vor fi in crestere accentuata fata de noaptea precedenta, cu valori cuprinse intre -2 grade Celsius si 2 grade Celsius.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *