Maramureș: Urmărire penală în cazul unei persoane care deși știa că este infectată cu coronavirus, a intrat în contact cu altcineva

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La data de 15 septembrie, organele de poliție au dispus începerea urmăririi penale “in rem” cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin. 3 Cod penal, constând în aceea că o persoană, deși cunoștea că este infectată cu COVID-19 a intrat în contact cu numitul D.A., care în cursul lunii august a decedat, ca urmare a infectării cu COVID-19.

”Pentru verificarea informațiilor expuse, s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Precizăm faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de către Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2