In Maramures va fi realizata Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, obiectivele si finantarea etapei a XVIII-a 2017 a Programului de realizare a Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor pentru perioada 2010-2024, informeaza AGERPRES.

Etapa din acest an a Programului va beneficia de fonduri in suma de 121 milioane lei, din care 100 milioane de lei credite de angajament si 21 milioane de lei credite bugetare. Fondurile sunt asigurate prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017.

Printre obiectivele etapei a XVIII-a 2017 a acestui Program se numara si realizarea de studii de fezabilitate pentru realizarea Unitatii de Combatere a Caderilor de Grindina Maramures.

Programul de realizare a Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor a parcurs pana acum 17 etape anuale de dezvoltare. Sistemul are rol de preventie si asigura protectia culturilor agricole valoroase si a comunitatilor din zonele de interventie, fata de pagubele provocate de caderile de grindina.

Potrivit Legii nr.173/2008 privind interventiile active in atmosfera, cu modificarile si completarile ulterioare, prin hotarari ale Guvernului se stabilesc, anual, obiectivele si fondurile ce urmeaza a fi alocate pentru realizarea acestora.
Obiectivele Programului se vor atinge treptat, pe masura implementarii etapelor de realizare a Sistemului national antigrindina si de crestere a precipitatiilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Vasile

    Din partea judetului se va delega acel functionar priceput la toate care sa aiba experienta si in administrarea apelor si in acoperisuri de cladiri importante si in relatiile de servit noii sefi, previzibil, preferabil inainte de pensie, fara ambitii care produc surprize.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2