septembrie 18, 2021

MARAMURES – Videoconferinta: Ce s-a discutat la sedinta cu secretarii unitatilor administrativ-teritoriale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La sedinta cu secretarii unitatilor administrativ-teritoriale, desfasurata, in sistem de videoconferinta, luni 14 ianuarie, au fost dezbatute probleme referitoare la asigurarea practicabilitatii sectoarelor de drumuri publice, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Maramures.

”Vom desfasura de acum incolo, toate intalnirile in sistem de videoconferinta. Va solicit sa acordati sprijin cetatenilor care se confrunta cu probleme, datorita ninsorii abundente, respectiv sa asigurati desfasurarea traficului rutier pe drumurile publice la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale.

Vom avea, in acest an, doua procese legislative, alegeri europarlamentare si alegeri prezidentiale. De asemenea, avem rugamintea de a va implica si asigura prezenta la cursurile organizate la Centrul Zonal de Pregatire de Protectie Civila Cluj-Napoca”, a spus prefectul Vasile Moldovan.

Noutatile legislative referitoare la stabilirea salariului de baza minim brut pe tara, garantat in plata, programele de dezvoltare in zona montana, stimularea angajarii tinerilor in sectoarele agricultura, acvacultura si industria alimentara, statutul inspectorului de munca, atributiile ce revin autoritatilor administratiei publice locale in prevenirea si combaterea violentei domestice, legilor fondului funciar, gestionarea fondurilor cinegetice, au fost prezentate de Rodica Pop, sef serviciu verificarea legalitatii, aplicarea actelor normative si contencios administrativ.

Alte precizari au fost semnalate cu privire la raportul anual al unitatii administrativ-teritoriale, obligativitatea prezentarii raportului de activitate de catre viceprimari si consilierii locali. Evaluarea performantelor profesionale ale functionarilor publici pentru anul 2018, se realizeaza pana la data de 31 martie, fata de 31 ianuarie prevazuta de vechea reglementare.

La videoconferinta au participat 65 de unitati administrativ-teritoriale. Sunt si alte unitati administrativ-teritoriale care au pregatite resursele necesare instalarii aplicatiei de videoconferinta.

Sistemul de videoconferinta a fost implementat cu sprijinul Directiei Judetene de Telecomunicatii Speciale Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2