Maramures: Viseu de Jos beneficiaza de doua finantari de peste 3,7 milioane de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

viseu de josComunitatea din Viseu de Jos beneficiaza de doua finantari de peste 3,7 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Programul National de Dezvoltare Locala a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea. Prima investitie implica modernizarea drumului comunal Valea Morii, in valoare de aproape 2 milioane de lei, iar cea de-a doua suma, de aproximativ 1,7 milioane de lei a fost alocata pentru construirea Gradinitei cu Program Normal din Viseu de Jos.

”O finantare de 3 milioane de lei pentru o comunitate ca cea din Viseu de Jos reprezinta o sansa extraordinara, bugetul anual al comunei fiind foarte redus. Am apreciat de fiecare data eforturile facute de primarul comunei Viseu de Jos, Gavrila Simon, de a demara proiecte absolut indispensabile comunitatii. Nu sunt singurele proiecte pe care Ministerul Dezvoltarii sau Consiliul Judetean Maramures le finanteaza in aceasta zona, deoarece edilul din Viseu de Jos s-a dovedit a fi, de fiecare data, un partener corect, care a aratat ca stie sa gestioneze profesionist finantarile europene”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Primarul comunei Viseu de Jos, Gavrila Simon a aratat ca problema unei gradinite noi a devenit o necesitate, deoarece prescolarii sunt educati in grupe improvizate in incinta scolii.

”Obiectivul principal in Viseu de Jos am putea spune ca il reprezinta Valea Morii, care nu face referire doar drumul comunal cu acelasi nume, ci si la cea mai importanta vale, de unde se capteaza apa pentru comunitate. Dar si constructia unei gradinite este la fel de esentiala, daca ne gandim la copiii nostri, cei care reprezinta viitorul nostru. Cladirea fostei gradinite a fost calamitata, iar in urma cu trei ani, dupa ce m-am consultat cu reprezentantul in constructii al Inspectorului Scolar Judetean Maramures, am mutat copiii in grupe improvizate in scoala. Astfel, cei mai mici  frecventeaza gradinita in grupe pregatite in sala profesorala si in Centrul de Documentare si Informare (CDI). Odata cu aceste finantari avem speranta ca, din toamna anului viitor, prescolarii sa beneficieze de o gradinita la standarde europene. Ne dorim sa avansam foarte repede cu ambele proiecte, fiindca atat drumul cat si gradinita din Viseu de Jos reprezinta necesitati ale comunitatii”, a precizat Gavrila Simon, primarul orasului Viseu de Sus.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. nicu pop

  Mai Zetea, ne facem si noi ca muncim ceva ,respectiv ca cei de la CJ MM vor face ceva si pentru dezvoltarea economica a judetului.Nu de alta dar peste tot aflam ca suntem un judet bolnav,fara nici un parc industrial si fara sanse de revenire.Cui sa-i multumim ? Unde sunt aia care incercau sa ne convinga inainte de alegeri ca doar cu omul motanului Felix avem sanse sa scoatem judetul din buda ?Nu e mare branza sa intermediezi niste bani intre guvern si beneficiari,as zice eu.

  Reply
  1. doru

   poi,cine ii opreste ca pe cele 20 de hectare de la Lapusel sa nu faca un parc industrial ? Dar intrebarea legitima e daca sunt in stare sau ar fi si mai grav, dupa zvonurile care circula prin oras,daca unii smecheri din administratie nu ar avea interese tocmai sa nu-i deranjeze pe baronii din zona care profita de saracie si isi platesc muncitorii ca fanu’.Daca ar fi asa, e foarte grav, deoarece astia intr-o zi, dupa ce se umfla de bani,vand tot ( putin le pasa de oras si muncitorime ) si ne trezim ca-si externalizeaza milioanele de euro, pe modelul unei alte patronese aflata in prezent pe Valea Loarei si care isi cauta titluri nobiliare,marchiza de…

   Reply
 2. viseuan

  „edilul din Viseu de Jos s-a dovedit a fi, de fiecare data, un partener corect, care a aratat ca stie sa gestioneze profesionist finantarile europene”, a declarat Gabriel Zetea, vicepresedintele Consiliului Judetean. – Asta afirmatie, numai buna de … „o dat la ziar”! Pai, mai ….. Păcăliciule, ia spune tu, mai pe clar, CARE SUNT ACELE FONDURI EUROPENE ??? Rușine să vă fie pt.că vă pretați la asemenea dezinformări. Oricum, nu mai aveți mult și o să oferiți voi … probe , în …. apa … canal… ul investigațiilor de la Ministerul Mediului !

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2