Maramures: Vremea se raceste usor fata de zilele precedente. Temperaturi: -2 grade C Baia Mare, -1 grad C la Sighetu Marmatiei

home camp2
home camp2
home camp2

Vremea a fost inchisa. Pe arii relativ extinse la inceputul intervalului a nins, iar spre sfarsitul intervalului, pe arii restranse, in zona joasa s-a semnalat burnita cu depunere de polei. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 3.8 l/mp, la Sacel. Vantul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 65 km/h la Vf. Iezer) unde a viscolit ninsoarea si spulberat zapada. Local s-a semnalat ceata. Temperatura maxima a fost de 1 grad la Ocna Sugatag si 2 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus.

Stratul de zapada era prezent pe arii extinse si masura pana la 116 cm, la Cavnic.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -2 grade in Baia Mare, -1 grad Celsius la Targu Lapus si 0 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost in Pasul Gutai si la Vf. Iezer, -4 grade.

Dan Buca, purtator de cuvant Prefectura Maramures: “Nu sunt probleme alimentarea cu energie electrica a localitatilor. Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Gheata este prezenta pe malul raurilor Firiza, Mara, Botiza, Iza, Ruscova, Vaser, Cisla si Tisa.”

Stratul de zapada masoara: 115 cm la Cavnic, 91 cm la Firiza, 90 cm la Baiut si in Pasul Gutai, 64 cm la Coroieni, 63 cm la Luhei, 58 cm pe Valea Vaserului, 51 cm la Grosii Tiblesului, 45 cm in Baia Borsa 43 cm la Vf. Iezer, in Poiana Borsa, la Mara si Valea Vaserului, 42 cm la Bistra, 40 cm la Moisei, Leordina si Razoare, 36 cm la Targu Lapus, 36 cm la Suciu de Jos si Vadu Izei, 29 cm la Ocna Sugatag, 22 cm la Colpalnic si Lapusel, 19 cm in Baia Mare.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -3 grade in Baia Mare, Seini, Baia Sprie, -2 grade in Pasul Gutai, la Targu Lapus, Cavnic, -1 grad la Ocna Sugatag, 0 grade la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, Borsa.

Vremea ramane astazi in general inchisa, in judetul nostru si se va raci usor fata de zilele precedente. Pe arii extinse vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare. La inceputul intervalului precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie si lapovita, care vor favoriza producerea poleiului. Pe arii restranse, la munte, cantitatile de apa vor fi moderate si se va depune un strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana inalta unde va spulbera sau viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 1 grad, iar cele minime intre -6 si -4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Foto: Arhiva

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *