Controale in Maramures: Zilierii, in atentia inspectorilor de munca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

agricultoriIn perioada 28 septembrie – 09 octombrie, la nivel national, a fost organizata o campanie  de control, privind respectarea  de catre angajatori a prevederilor legale vizavi de activitatile cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.

La nivelul judetului Maramures, au fost controlati un numar de 23 de beneficiari, fiind constatate un numar de 34 de neconformitati, pentru care au fost  dispuse masuri de remediere si au fost aplicate un numar de 18 sanctiuni contraventionale sub forma de avertisment ,din care 17 in domeniul securitatii si sanatatii in munca si un avertisment in domeniul relatiilor de munca.

Obiectivele actiunii au fost: identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri si luarea masurilor care se impun  pentru nerespectarea de catre acestia a prevederilor legale, cresterea gradului de constientizare al beneficiarilor si a zilierilor in ceea ce priveste necesitatea  aplicarii si respectarii dispozitiilor legale, diminuarea consecintelor sociale si economice negative care deriva din nerespectarea de catre beneficiar a prevederilor legale.

Alte obiective ale inspectorilor de munca au fost: identificarea beneficiarilor care utilizeaza munca copiilor si a tinerilor fara a respecta prevederile Legii nr. 52/2011, identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri in conditiile in care se impunea incheierea unor contracte individuale de munca, determinarea beneficiarilor de a respecta obligatia de infiintare, completare si transmitere a unui extras al registrului de evidenta a zilierilor la inspectoratul teritorial de munca.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2