Maramureșean cercetat penal pentru contrabandă

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Aceștia au oprit în trafic, pentru control, în localitatea Hărnicești, două autoturisme.

La volanul primului autoturism, marca Skoda Octavia, înmatriculat în România, se afla un cetățean român, în vârstă de 66 de ani, din județul Timiș. În interiorul mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe colete cu țigări.

Cel de-al doilea autoturism, marca Volkswagen Passat, înmatriculat tot în România, era condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Maramureș. Ulterior s-a dovedit că acesta avea rol de post mergător pentru autoturismul oprit anterior.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră măsura conducerii autoturismelor împreună cu cei doi șoferi la sediul poliției de frontieră pentru verificări. În urma controlului efectuat asupra autoturismului Skoda Octavia, s-au descoperit 9.556 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană și din magazine de tip duty free, în valoare de 111.805 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscarii. Totodată, autoturismul în care au fost descoperite țigările a fost indisponibilizat, la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cei doi conducători auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Șoferul autoturismului Skoda Octavia a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, care a dispus față de acesta instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *