Maramuresean internat din cauza unei intoxicatii cu ciuperci

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inceputul lunii iunie a adus primul caz de intoxicatie cu ciuperci la Unitatea de Primire Urgente a Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare. Este vorba despre un pacient adult care, dupa ce a beneficiat de primele ingrijiri din partea medicilor urgentisti, a fost internat in cadrul sectiei Interne a unitatii medicale, anunta reprezentantii Spitalului.

Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se clasifica in functie de perioada de incubatie a tipului de ciuperci care provoaca intoxicatia.

In cazul celor cu perioada scurta de incubatie, simptomele apar foarte repede (15 minute-3 ore) de la consumul ciupercilor si se manifesta prin dureri abdominale, tegumente umede, pupila micsorata, halucinatii, tulburari nervoase, hipotensiune arteriala, abundenta salivatiei etc.

Mai grava este situatia in cazul intoxicatiei cu ciuperci cu incubatie lunga, informeaza dr. Dan Roman, medicul coordonator al Unitatii de Primire Urgente a Spitalului Judetean.

Semnele apar dupa 12 ore de la consum si se manifesta prin greturi, varsaturi, diaree, icter, tulburari neurologice, afectiuni hepatice si renale, hemoragii. In aceste situatii, este posibil ca, fara un tratament corespunzator, dupa 2 zile de la ingestie sa se instaleze coma si, ulterior, decesul persoanei in cauza, mai spun cei de la Spital.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2