Maramuresean prins cu tigari de contrabanda in peretele masinii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tigari contrabandaSambata, 23 ianuarie, la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.

Astfel, in jurul orei 7.00, un echipaj al politiei de frontiera a oprit in trafic, pe DN 18, un autoturism, marca Volkswagen T4, inmatriculata in Maramures, condusa de cetateanul roman Vasile B., de 56 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

„Pe timpul controlului, lucratorii nostri au descoperit in usa dreapta si peretele lateral stanga ale autoturismului, mai multe pachete cu tigari, de diferite marci.

Drept urmare, s-a luat masura conducerii soferului impreuna cu autoturismul in cauza la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma efectuarii unui control amanuntit asupra vehiculului, a fost descoperita, in usa dreapta si peretele lateral stanga ale autoturismului, cantitatea de 957 pachete tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci, in valoare de aproximativ 8.600 lei”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In continuarea cercetarilor, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul marca Volkswagen, in valoare de 33.000 lei, folosit pentru transportul  tutunului a fost indisponibilizat la sediul sectorului.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

De asemenea, pe timpul desfasurarii unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit abandonate, in apropierea frontierei de stat, 9.000 pachete de tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci.

Tigarile in valoare de peste 81.300 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2