Maramuresean trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, pentru ca a incercat sa mituiasca un politist de frontiera cu suma de 500 euro

PNL

mitaLa data de 6 ianuarie 2017, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatului I.P. pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In fapt, s-a retinut la data de 14.09.2016, un agent de politie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei – Sectorul Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte a sesizat Directia Generala Anticoruptie (D.G.A.) – Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Maramures, cu privire la faptul ca, la data de 11.06.2016, o echipa operativa formata din politisti de frontiera a constatat in flagrant comiterea unei infractiuni de contrabanda de catre I.P., de 25 ani, din Maramures si alte persoane, sens in care a fost inregistrat dosar penal.

Ulterior in aceeasi zi, in timp ce era audiat in calitate de suspect de catre agentul de politie, I.P. i-a solicitat sa propuna o solutie favorabila in dosarul in care era cercetat pentru comiterea infractiunii de contrabanda de referinta, promitandu-i ca ii va remite, in schimb, suma de 200 euro. Functionarul M.A.I. a refuzat categoric oferta, informand imediat conducerea Sectorului Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte si sesizand in scris D.G.A. – S.J.A. Maramures.

La data de 15 decembrie 2016, I.P. s-a prezentat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Poienile de sub Munte pentru a fi audiat de catre agentul de politie in calitate de inculpat, context in care i-a remis celui din urma suma de 500 euro, in scopul mentionat, echipa operativa, coordonata de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, intervenind la scurt timp.

Cel in cauza a fost retinut pentru 24 de ore pentru cercetari vizand savarsirea infractiunii de dare de mita, iar la 16 decembrie a fost prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, fiind emis mandat pe 30 de zile.

La data de 22.12.2016, Curtea de Apel Cluj – Sectia Penala si de Minori a admis contestatia formulata de inculpatul I.P. si a dispus inlocuirea arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile.
In cauza s-a beneficiat de sprijinul tehnic al Directiei de Operatiuni Speciale – Cluj Napoca.

Dosarul se afla pe rolul Tribunalului Maramures.

mai-dga.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1