Maramureșeanul eliberat din carantină de către instanță dă statul în judecată

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșeanul Ion Longa, primul român care a fost eliberat din carantină prin decizia unei instanțe, a dezvăluit cum a fost tratat de autorități în luna iunie, când s-a întors în țară, și spune că intenționează să dea statul în judecată.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Poienile de Sub Munte, se întorsese din Germania în data de 13 iunie, iar medicii de la frontieră au dispus izolarea acestuia la domiciliu. O zi mai târziu, polițiștii s-au prezentat la domiciliul său pentru a vedea dacă respectă izolarea, însă nu l-au găsit acasă, motiv pentru care s-a dispus carantinarea lui la Baia Mare.

Ioan Longa nu a acceptat, însă, carantinarea și a dat în judecată, pe 16 iunie, toate instituțiile implicate în gestionarea pandemiei. După doar două zile, un judecător a dispus punerea lui în libertate.

Bărbatul susține că n-ar fi trebuit să fie trimis în izolare de la bun început.

„Polițistul de frontieră mi-a cerut actul de identitate și contractul de muncă, m-a întrebat de unde vin și scopul plecării. Îndată, mi-a spus că trebuie să intru în izolare la domiciliu. Am explicat că dețin o societate comercială care are contracte încheiate în afara României și mă întorc în țară, făcând parte din categoriile exceptate de la izolare în absența simptomelor“, a povestit bărbatul la Antena 3.

Longa susține că polițistul ar fi afirmat că nu are timp să îi verifice contractele încheiate în afara țării, l-a pus să semneze declarația de izolare la domiciliu și i-a comunicat că poate depune ulterior contestație la Centrul de Cooperare al județului.

„Mi-a spus că ori semnez declarația, ori mă întorc înapoi. Am semnat, am mers acasă, iar luni am sunat la Centrul de Cooperare și marți am trimis toate documentele prin e-mail. Răspunsul a fost negativ, cu un CNP greșit, și mi-au spus că nu mă pot excepta. Le-am spus că dacă mă caută cu un CNP greșit la Camera de Comerț, nu mă vor găsi ca administrator. Mi-au spus că trebuie să rămân în izolare cu CNP sau fără“, a mai spus maramureșeanul.

După ce a fost plasat în carantină la Baia Mare, Longa a luat legătura cu un avocat, care l-a sfătuit să dea instituțiile în judecată.

Întrebat dacă crede că statul român este nepregătit și că autoritățile fac abuzuri pentru că nu cunosc legea, Ion Longa a răspuns: „Tot ce pot să spun este că în ciuda legii, dreptul meu n-a fost respectat“.

„Încă nu am cerut daune morale statului, dar mă pregătesc. Am pierdut o licitație pentru că nu am putut să mă deplasez“, a spus, în încheiere, bărbatul.

dcnews.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

  1. Mache

    Nu stiu care drept al lui nu a fost respectat dar e clar ca omul nu are nici un fel de respect pentru drepturile noastre ale celorlalti adica dreptul la sanatate , la viata. Poate el e mai rezistent incat nu are nimic dar poate altii nu suntem la fel si putem plati “dreptatea’ lui cu viata. Probabil ca finalul va fi declansarea unui climat de care pe care si scapa cine poate. Cred ca nu are dreptul acest individ sa decida cine moare si cine traieste pentru ca oricine nu respecta regulile stabilite si care nu sunt abuzive (cresterea numarului de cazuri de imbolnavire o dovedeste) asta face de fapt.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2