Maramureseni la rand pentru depunerea dosarelor pentru “Casa Verde”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

casa-verde-fotoLuni, 10 octombrie, la Agentia pentru Protectia Mediului Baia Mare are loc prima zi de primire a dosarelor pentru proiectul „Casa Verde”. Incepand cu ora 8:30, un numar de 30 maramureseni inarmati cu rabdare s-au inghesuit la coada pentru depunerea dosarelor. Pana la ora 11:00 s-au verificat amanuntit 17 dintre dosarele depuse.

„Nu am avut liste cu cine va veni azi. Am primit toti solicitantii care au avut rabdare. Ne-am straduit sa asiguram un spatiu cu 25 de scaune si caldura. Dosarele trebuie verificate foarte serios, iar pentru asta trebuie timp si rabdare”, a spus Alexandru Cosma Alexandru, director Agentia pentru Protectia Mediului Maramures.

Din  cele 60 de milioane destinate persoanelor fizice in acest an, bugetul alocat programului „Casa Verde” pentru Maramures este de 1.427.296 RON. Prin acest Program, doritorii pot beneficia de finantare pentru instalarea, inlocuirea sau completarea sistemelor de incalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenrabila.

Pana in prezent, solicitantii maramureseni au ales in proportie de 90% instalarea panourile solare, in timp ce doar o singura persoana  a solicitat instalarea pompelor de caldura. Procedural, dupa depunerea dosarelor de catre populatie la agentiile teritoriale si transmmiterea acestora la Administratia Fondului de Mediu, se va evalua fiecare cerere in parte si se vor aproba in Program documentele care respecta cerintele ghidului de Finantare. Dupa publicarea listei pe site, AFM va intocmi contractele de finantare si le va transmite in teritoriu, la sediile Agentiilor de Protectie a Mediului, pentru a fi semnate si de catre cei admisi in Program. Acestia au la dispozitie, pentru semnarea contractului de finantare cu AFM, un termen de maximum 60 de zile de publicarea, pe site-ul AFM, a listei cu agentiile teritoriale care au intrat in posesia contractelor.

Timp de 14 zile, respectiv 10-24 octombrie, persoanele fizice au intaietate la accesarea „Casa Verde”, iar din data de 17 octombrie-14 noiembrie sunt asteptate dosarele persoanelor juridice. Dosarele se pot depune in intervalul orar 8:30-14:00 de luni pana vineri, dar pot interveni modificari anuntate a programului, in functie de numarul solicitantilor.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2