Maramures: Invazia porcilor mistreti distruge culturile agricole

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile judetene sunt tot mai ingrijorate vizavi de situatia culturilor agricole afectate de misteti. In Copalnic Manastur, spre exemplu, zeci de porci salbatici au distrus hectare intregi de culturi de cereale si de cartofi.

La fel s-a intamplat si in Preluca Veche, in Boiu Mare si in Miresu Mare.

Oamenii au ajuns sa faca cu schimbul noaptea pentru a-si pazi culturile din camp, insotiti de caini de vanatoare si diferite improvizatii acustice menite sa sperie animalele.

Taranii se tem ca pagubele facute de mistreti i-ar putea determina pe cei de la APIA sa le ceara banii inapoi, daca nu se vor mai putea identifica culturile.

„Oamenii din satele noastre nu mai vor sa cultive porumb sau alte cereale pentru ca le este frica. Pana acolo am ajuns incat oamenii spun ca daca nu se face nimic, ei se muta din Preluca”, a declarat Vasile Mihalca, primarul comunei Copalnic Manastur.

Alina BOHĂȚEL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Mineral Joy

    Alina, Alina…Ce frumos ar arata articolul tau prezentand uriasele artificii financiare regizate de "creerele iluminate" de la APIA, in cardasie cu aceeasi "agricultori", alaturi de un alt articol care sa prezinte deosebita adaptabilitate a mistretilor la ravagiile produse de om, fragilelor ecosisteme din care fac parte, sau mai bine lasa…hai sa-i impuscam repede, ca poate iese de o sunca s-un carnat….

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole