Maramuresenii, pe ultimul loc la capitolul asigurare obligatorie a locuintei

chei locuinteNumarul politelor active de asigurare obligatorie a locuintei (PAD) a crescut in primele zece luni cu 45.000, la 1.536.329, astfel ca, la finalul lunii octombrie a acestui an, 18,07% din cele 8,5 milioane de locuinte din Romania aveau asigurare obligatorie, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurari, transmite Agerpres.

La finalul anului trecut, erau active 1.491.329 polite PAD, in timp ce in octombrie 2014 erau active 1.542.040 polite.

Potrivit PAID, 74,2% dintre politele active la nivel national erau incheiate in mediul urban si 25,8% in mediul rural, iar, in functie de tipul de locuinta, 90,6% din politele PAD sunt incheiate pentru locuinte de tip A (cele cu structura de rezistenta din beton armat, metal sau lemn, cu peretii exterior din piatra, caramida arsa sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) si 9,4% pentru locuinte de tip B (cele cu peretii exterior din caramida nearsa sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe polite active sunt in Bucuresti (20% din total), Muntenia (19%) si Transilvania (17%), iar cele mai putine — in Maramures (2% din totalul politelor), Bucovina (3%) si Crisana (4%).

PAID emite asigurarile obligatorii pentru locuinte din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea in asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofa naturala — cutremure, inundatii si alunecari de teren — a tuturor locuintelor din Romania.

Politele de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD) costa 20 euro in cazul locuintelor tip A (suma maxima asigurata 20.000 euro) si 10 euro in cazul locuintelor tip B (suma asigurata fiind de 10.000 euro).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1