Maramureșenii se pot programa telefonic la Laboratorul de Analize din cadrul Spitalului Județean din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dr. Damian Florentina Delia, medicul șef al Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opris“ Baia Mare a transmis faptul că programarea pacienților se poate face telefonic, iar accesul acestora în zona de recoltare se face în baza programării cu respectarea normelor de siguranță, astfel încat interacțiunea între pacienți să fie minimă. Aceasta a mai menționat faptul că serviciul pe care îl coordonează oferă o gamă completă de teste de laborator, cum ar fi: hematologie, biochimie, microbiologie, imunologie, deservind atât pacienții internați, cât și pe cei care se prezintă cu bilet de trimitere.

”Pe perioada pandemiei cu coronavirus, programarea pacienților se poate face telefonic la nr. telefon fix 0262 205 100, respectiv nr. telefon mobil 0736 104 798, conform anunțurilor publicate periodic. Accesul pacienților în zona de recoltare se face în baza programării. Aceștia parcurg un circuit bine determinat, după ce au fost monitorizați în zona de triaj de la intrarea în spital, unde sunt termometrizați și completează chestionarul pe propria raspundere.  În sala de asteptare, în vederea recoltării, pacienții respectă distanțarea, iar timpul de staționare este minim. Zona de recoltare a probelor este dezinfectată după fiecare pacient. Personalul Laboratorului poartă echipamente de protecție, conform normelor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică. Sunt respectate circuitele de manipulare a probelor biologice și a deșeurilor medicale”, a comunicat dr. Damian Florentina Delia, medicul șef al Laboratorului de Analize Medicale.

Laboratorul efectuează analizele pacienților internati în toate secțiile spitalului și toată gama de analiți 24 din 24 de ore, valorile patologice și critice sunt validate și raportate cu prioritate. Mai mult, Laboratorul de Analize Medicale pune la dispoziția secțiilor recoltoare speciale pentru determinarea probelor de COVID-19.

Personalul laboratorului a participat la recoltarea probelor pacienților oncologici aflați în curs de chimio/radioterapie, respectând metodologia de supraveghere a infecției COVID-19, recomandată de INSP, a mai transmis medicul șef Damian Florentina Delia.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2