Maramuresenii vor fi primiti in audienta de reprezentanti ai Avocatului Poporului

home camp2
home camp2
home camp2

Institutia Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Cluj, organizeaza o sesiune de audiente pentru cetatenii judetului Maramures, marti, 14 noiembrie, intre orele 10.00-13.00, la sediul Prefecturii judetului Maramures.

Cetatenii care au probleme juridice care tin de competenta Institutiei Avocatului Poporului vor fi primiti in audienta de catre reprezentantii Biroului Teritorial Cluj, la care sunt arondate judetele Cluj, Maramures, Bistrita-Nasaud si Salaj. Marti, la Baia-Mare, va veni din partea Avocatului Poporului consilierul coordonator Camelia Reghini.

“Institutia Avocatul Poporului este autoritate publica autonoma si independenta fata de orice alta autoritate publica si are drept scop apararea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice in raporturile acestora cu autoritatile publice. Avocatul poporului isi exercita functiile fie din oficiu, fie la cererea persoanelor interesate.

Pentru ca activitatea sa fie eficienta, constitutia obliga autoritatile publice sa-i asigure sprijinul necesar. Avocatul poporului raspunde numai in fata Parlamentului, avand obligatia de a-i prezenta acestuia rapoarte. In aceste rapoarte avocatul poporului poate face si recomandari privind legislatia sau luarea unor masuri pentru ocrotirea libertatilor publice. Avocatul Poporului nu are atributii jurisdictionale si nu reprezinta cetatenii in instanta”, se arata intr-un comunicat de presa al Prefecturii Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *