Maramuresul ar putea „contribui” la sanctionarea financiara a Romaniei

Anul acesta se implinesc 10 ani de la stabilirea amplasamentului Centrului de Management Integrat al Deseurilor. Locatia a fost aleasa in satul Sarbi, comuna Farcasa, pe locul numit de localnici Dealul Urniturii. Cum era usor de anticipat, dealul s-a urnit si constructiile au luat-o la vale. De doi ani de zile, CJ Maramures ne spune ca proiectul este realizat in proportie de 80%.

In 2018 executivul judetean a platit un nou studiu geo prin care sa se identifice o solutie de stabilizare a terenului. Studiul, cu tot cu aplicarea solutiei, costa bugetul judetului 13 milioane de lei, bani nerambursabili. Lucrarile de stabilizare/punere in siguranta a investitiei trebuiau finalizate, conform autorizatiei, pana la 1 ianuarie 2020.

„Am fost la depozitul de la Sarbi. Lucrarile de stabilizare sunt departe de a fi terminate. Intreg proiectul este unul al carui finalitate este sub semnul intrebarii. Efectele le vedem cu totii. Langa Baia Mare avem un munte de gunoi de aproape 10 metri. O imagine hidoasa, cu pasari care se invart in stol deasupra unor deseuri menajere care-ti stramba nasul de la mirosul emanat. Din cauza nefinalizarii SMID se mai face o groapa de gunoi langa Ariesul de Padure.

Inmultim gropile neconforme in timp ce UE ameninta Romania cu declansarea procedurii de infringement. Pentru toate acestea plateste fiecare cetatean al judetului, nu presedintele CJ, Gabriel Zetea”, a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, parlamentarul USR, Vlad Durus.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1