MARAMUREȘUL, ÎN SCENARIUL ROȘU – Carantinarea județului este posibilă dacă cazurile de COVID nu scad

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Maramureșul nu o duce deloc bine atunci când vine vorba de cazurile de COVID. Am ajuns la 23247 infectări, din care 131 au fost în ultimele 24 de ore, rata de infectare fiind acum de 3,26. Important de spus este faptul că județul riscă carantinarea dacă se ajunge la o rată de infectare de peste 7,5 cazuri la 1000 de locuitori. Până la această valoare sunt alte măsuri stabillite în legislație.

Pe localități, la acest moment Bârsana este singura comună din județ care se apropie de 10 la rata de infectare, azi, 25 septembrie, fiind la 9,75 (45 de cazuri). Giuleștiul a trecut și el de 9 rata de infectare, cu cele 29 de cazuri de COVID, iar locul trei la nivel de județ revine comunei Bogdan Vodă, care a a ajuns la o rată de infectare de 7,46, cu 22 de cazuri confirmate.

Urmează Asuaju de Sus, Vima Mică, Ocna Șugatag, Vișeu de Sus, Copalnic Mănăștur, Recea, Băița de sub Codru, Rona de Jos, Călinești, Baia Mare, Ardusat, Moisei, Șișești, Sighet, Vișeu de Jos, Tauții Măgherăuș, Cicârlău, Valea Chioarului, Cernești, Seini, Târgu Lăpuș, Rona de Sus, Groși, Suciu de Sus, Vadu Izei și Baia Sprie, în toate aceste UAT-uri rata de infectare fioind între 3 și 6/1000 de locuitori.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2