Maramuresul prezent la Festivalul “Ziua bunei vecinatati” din Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

prefect ucrainaPrefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a participat duminica, 18 octombrie, la Festivalul “Ziua bunei vecinatati”. Evenimentul cultural-artistic s-a desfasurat in localitatea Biserica Alba din Ucraina.

Propunerea organizarii in comun acestui festival a venit din partea guvernatorului regiunii Transcarpatia, Ghennadi Moskal, in urma vizitei efectuate in luna septembrie la Institutia Prefectului.

Manifestarea a avut rolul de a intari colaborarea si legatura dintre judetul Maramures si regiunea Transcarpatia, urmand ca “Ziua bunei vecinatati” sa aiba loc in fiecare an.

De asemenea, pentru implicarea si sustinerea bunei colaborari intre regiunea Transcarpatia si judetul Maramures, prefectul Anton Rohian i-a inmanat o diploma de excelenta guvernatorului Ghennadi Moskal. Alaturi de cei doi s-a aflat si consulul general al Romaniei la Cernauti, Eleonora Moldovan, a carei implicare in aceasta activitate, cat in problemele si proiectele dintre cele doua regiuni este una foarte activa.

In cadrul acestui festival a fost semnat “Progamul de activitati comune” intre Administratia Regionala de Stat Transcarpatia si Institutia Prefectului-Judetul Maramures pentru anul 2016.

Cateva din activitatile pentru anul viitor sunt urmatoarele: desfasurarea turneului ucrainean de scrima, dezbateri cu caracter international sub forma de mese rotunde avand ca tema “Dezvoltarea colaborarii cu caracter umanitar in zona de frontier ucraineano- romana”, desfasurarea festivalului “Martisorul” sau intalniri cu oamenii de afaceri romano- ucrainieni.

Festivalul a debutat cu intonarea imnurilor celor doua tari, iar dupa incheierea discursurilor oficialitatilor, Ansamblul de dans “Harvester” din Ucraina a dat tonul momentelor artistice.

Din partea judetului nostru au participat Ansamblul Transilvania, alaturi de solistele Ileana Bumbar si Ileana Matus si taragotistul Dumitru Dobrican, pe acordurile caruia toti cei prezenti au incins o hora maramureseana.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu s-a aratat extrem de incantat de organizarea facuta de partea ucraineana si i-a multumit lu Ghennadi Moskal pentru initiativa organizarii acestui festival, dar si pentru faptul ca a avut ocazia si placerea de a-l cunoaste si de a deveni prieteni.

Promisiunea implicarii in activitati comune a venit din ambele parti, dorindu-se dezvoltarea si mentinerea legaturii intre cele doua regiuni. Realizarea constructiei Podului peste Tisa ramane in atentia celor doi, fiind propusa pentru anul 2016 si face parte din Programul de activitati comune.

Institutia Prefectului

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Justitiar politic

    Ar fi fost mai bine ca acest festival sa aiba loc undeva pe Nistru nu în Biserica Albă, să sărbătoreşti buna vecinătate pe teritorii româneşti din dreapta Tisei este o blasfemie. A picat în capcana din nou prefectul maramureşan.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2