Maramuresul este judetul care a contribuit la elaborarea unui curs digital destinat educatiei ecologice in scoli, care isi propune sa creasca interesul profesorilor pentru problemele de mediu si sa transforme elevii in cetateni activi si responsabili.
In cadrul proiectului e “Platforma Scoli Verzi”, proiect realizat de Asociatia Greenitiative, in parteneriat cu WWF-Romania si Asociatia Viitor Plus, s-a elaborat este un manual educativ digital care se adreseaza profesorilor de gimnaziu interesati sa introduca in currriculum, un optional de educatie de mediu. La contributia lui au participat un numar de 14 cadre didactice.
Marmuresul a fost reprezentat de catre profesor Pop Silvia, director Scoala Nicolae Balcescu Baia Mare. Manualul digital va fi promovata de 100 de profesori din Bucuresti si din 5 judete: Brasov, Calarasi, Maramures, Mehedinti si Suceava. Pana la definitivarea unei versiuni finale, 30 de scoli si 2.400 de elevi vor testa componentele kit-ului, care va fi imbunatatit pe baza feedback-ului primit.
„Educatia ecologica nu-si va atinge scopul daca noi, cadrele didactice, nu vom promova valorile educatiei de mediu. Este necesar sa formam un comportament ecologic in randul copiilor, sa sensibilizam comunitatea locala asupra a ceea ce inseamna dezvoltarea durabila. Educatia pentru dezvoltarea durabila ofera o abordare critica, un grad sporit de constientizare privind componenta de mediu in viata sociala si economica.
Prin acest manual, la care am contribuit in calitate de profesor autor, vom duce in predarea formala la clasa, continuturi transdisciplinare , o abordare critica asupra problemelor de mediu cu care ne confruntam”, a declarat prof. Pop Silvia Florina.
ZiarMM