Maramureșul, promovat și în această vară la Washington D.C., în cadrul celei de a doua ediții a evenimentului cultural Romanian Weekend at the Wharf

Ambasada României în Statele Unite ale Americii în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York au lansat în 2022 cel mai mare eveniment cultural cu specific românesc din SUA, la Washington D.C.

Prima ediție a evenimentului a fost un real succes. Atât americanii, turiștii, cât și românii prezenți pe pontonul râului Potomac din Washington D.C. s-au bucurat și au simțit românește în cele două zile de tradiții și cultură maramureșeană, românească.

Consiliul Județean Maramureș a răspuns invitației de a se alătura evenimentului și în acest an, pentru a promova și pentru a face cât mai cunoscut județul în Statele Unite ale Americii, iar în perioada 7-9 iulie 2023, tradiții și obiceiuri, demonstrații meșteșugărești, portul popular, folclorul autentic, toate acestea vor fi prezentate publicului din Washington D.C.

Evenimentul este și un bun prilej pentru comunitatea de români stabiliți în Statele Unite ale Americii de a se bucura și simți românește în cele trei zile în care cultura românească va fi prezentă la Washington D.C.

Alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, la eveniment vor mai fi prezenți artiști din cadrul Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, iar meșterii populari Vasile Chira și Ioan Bârsan vor încânta publicul cu reprezentanții de meșteșugărit.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu