Maramuresul va participa si in acest an la Targul de Produse Traditionale din Berlin

PNL

In perioada 17-26 ianuarie  va avea loc la Berlin a 79-a editie a „Grune Woche” – Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura, manifestare la care va fi prezent si un grup din Maramures. Evenimentul este organizat la initiativa ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Pavilionul national va include un spatiu pentru personalul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, un spatiu comun dotat cu utilitati, iar restul de 246 metri patrati vor fi impartiti in mod egal, cu titlu gratuit, pentru expozanti. Fiecare expozant va dispune de un spatiu de expunere cu dotari standard. La aceasta manifestare participa in fiecare an aproximativ 70 de tari, numarul vizitatorilor fiind de ordinul catorva sute de mii.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, a avut in aceasta saptamana o serie de intalniri cu reprezentantii producatorilor traditionali din Maramures, pentru a stabili detaliile participarii si a reprezentarii cat mai consistente a judetului la acest eveniment. Pentru a veni in sprijinul lor, Consiliul Judetean Maramures va suporta cheltuielile pentru producatorii participanti.

In comparatie cu anul trecut, judetul Maramures va avea mai multi participanti, fiind vorba despre noua firme cu produse traditionale alimentare, dar si despre doi mesteri populari, care vor expune ceramica si tesaturi traditionale.

Ca si in ceilalti ani, Ansamblul Folcloric National Transilvania va fi prezent si va da spectacole la standul Maramuresului. Prestatia corpului de balet a ansamblului si a taragotistului Dumitru Dobrican a fost in fiecare an unul din punctele de atractie pentru vizitatori.

De asemenea, vor participa primarii din patru comune maramuresene: Baita de Sub Codru, Arinis, Botiza si Stramtura. Ca si anul trecut, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu, va fi prezent la Berlin pentru a fi alaturi de echipa care va reprezenta Maramuresul la aceasta ampla manifestare.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1