Marca Volkswagen anunta vanzari record de 6,23 milioane de unitati, in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul auto german Volkswagen a anuntat duminica, la Salonul auto de la Detroit, ca divizia sa principala VW a vandut in 2017 un numar record de 6,23 milioane de vehicule, cu 4,2% mai mult decat in 2016, in conditiile in care cererea crescuta de modele VW in China si cele doua Americi a devansat declinul inregistrat in Europa Occidentala, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Aceste cifre sunt o veste buna pentru o companie care a fost afectata de scandalul manipularii emisiilor poluante in 2015, scandal care a costat Volkswagen mai multe miliarde de euro sub forma de amenzi si despagubiri. Cu toate acestea, scandalul nu pare sa fi afectat popularitatea marcii VW in randul consumatorilor.

“Am incheiat 2017 cu cea mai buna performanta inregistrata vreodata de Volkswagen”, a declarat Herbert Diess, presedintele Consiliului de administratie al marcii Volkswagen la Salonul auto de la Detroit.

Piata din China a avut cea mai mare contributie la vanzarile record inregistrate de Volkswagen. Compania germana a vandut 3,18 milioane de autoturisme in China, in crestere cu 5,9% comparativ cu 2016, adica mai mult de jumatate din numarul total de vehicule vandute de Volkswagen la nivel global.

Cresterea livarilor VW, marca care este responsabila pentru aproape 60% din vanzarile intregului grup Volkswagen, ar putea fi factorul decisiv pentru care Volkswagen ar putea devansa pentru al doilea an Toyota in cursa pentru cel mai mare constructor auto mondial. Diviziile premium din grupul Volkswagen, Audi si Porsche, au raportat deja vanzari record pentru anul 2017. Volkswagen urmeaza sa dea publicitatii rezultatele la nivel de grup in data de 17 ianuarie. Luna trecuta, Toyota a estimat ca in 2017 a vandut 10,35 milioane de vehicule la nivel de grup, in crestere cu 2% fata de 10,5 milioane in 2016.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2