Marea Britanie: Alegatorii vor un lider puternic si reformarea sistemului (sondaj)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alegatorii britanici vor un lider puternic, dispus sa incalce regulile si sa forteze o ampla reforma, dupa trei ani de criza in legatura cu Brexit-ul care au impins increderea in sistemul politic la cel mai scazut nivel din ultimii 15 ani, transmite luni Reuters, titreaza Agerpres.

Referendumul din 2016 a scos la iveala un Regat Unit divizat in mult mai multe privinte decat apartenenta la Uniunea Europeana si a declansat o dezbatere pasionata despre orice, de la secesiune si imigratie la capitalism, imperiu si ce inseamna a fi britanic. Si totusi, dupa ceva mai mult de o saptamana de la data initiala la care Marea Britanie urma sa se retraga din UE, 29 martie, nimic nu este rezolvat: ramane incert cum, cand sau daca aceasta se va intampla vreodata.

O cercetare intreprinsa la initiativa Hansard Society a aratat ca 54% dintre alegatori vor un lider puternic care sa fie dispus sa incalce regulile, in timp ce 72% cred ca sistemul are nevoie de ‘multa’ sau ‘foarte multa’ imbunatatire. Increderea in sistemul politic se situeaza in punctul cel mai scazut din istoria barometrului, mai scazut chiar decat dupa scandalul declansat in 2009 de dezvaluirile ca membri ai parlamentului au recurs la banii contribuabililor pentru cheltuieli precum casute ornamentale pentru rate sau curatarea unui iaz.

„Opiniile despre sistemul de guvernare sunt la cel mai scazut nivel in 15 ani de barometru – mai jos decat dupa scandalul cheltuielilor parlamentarilor”, a subliniat Hansard Society.

„Oamenii sunt pesimisti fata de problemele tarii si posibilele lor solutii, un numar considerabil dintre ei fiind dispusi sa sustina schimbari politice majore”, releva aceeasi sursa.

Doar un sfert dintre respondenti au declarat la acel moment ca aveau incredere in modul in care parlamentul gestioneaza Brexit-ul. Sondajul, realizat de Ipsos MORI, a fost intreprins in intervalul 30 noiembrie – 12 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2