septembrie 26, 2021

Marea Britanie: Cel mai rapid ritm de crestere a salariilor din ultimii zece ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Majorarea salariilor in Marea Britanie a fost peste asteptari in perioada iunie – august 2018, in timp ce firmele nu reusesc sa faca angajari, din cauza lipsei de personal, arata datele publicate marti de Oficiul National de Statistica (ONS), transmit Financial Times, BBC si Reuters, informeaza AGERPRES.

Castigurile totale, excluzand bonusurile, au urcat in ritm anual cu 3,1% in perioada iunie – august 2018, fata de un avans de 2,9% in precedentele trei luni. Este cel mai rapid ritm din ianuarie 2009 si depaseste estimarile analistilor.

Incluzand bonusurile, salariile au crescut cu 2,7% in perioada iunie – august 2018, de la 2,6% in precedentele trei luni. Economistii intervievati de Reuters se asteptau la un avans de 2,6%.

Cresterea salariilor a fost mai rapida decat inflatia, care s-a situat in perioada mentionata la 2,5%.

“Datele privind piata fortei de munca sugereaza ca, in sfarsit, concurenta pentru angajati sprijina majorarea salariilor. Incetinirea din mai si iunie a fost contrabalansata de avansul din iulie. Castigurile totale, excluzand bonusurile, au inregistrat cel mai rapid ritm de crestere din iulie 2015”, a apreciat Andrew Wishart, economist la Capital Economics.

Oficiul National de Statistica a anuntat ca rata somajului s-a mentinut la 4% in perioada iunie – august 2018, cel mai redus nivel din 1975, iar numarul somerilor a scazut cu 47.000, la 1,36 milioane. Numarul angajatilor din Regatul Unit a scazut cu 3.000, la 32,39 milioane. Este primul declin in aproape un an.

David Freeman, director in cadrul ONS, a declarat: “Ritmul de crestere a salariilor a fost cel mai rapid din ultimul deceniu dar, tinand cont de inflatie, cresterea este mai atenuata. Numarul angajatilor ramane aproape de un nivel ridicat record, in timp ce rata somajului este la cel mai redus nivel din 1975”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2