Marea Britanie: Cetatenii UE veniti in perioada de tranzitie ar putea ramane pe termen nedefinit, dar familiile nu vor fi acceptate automat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cetatenii Uniunii Europene care sosesc in Marea Britanie in perioada de tranzitie de dupa Brexit vor putea cere sa ramana in aceasta tara pe termen nedefinit, dar nu-si vor putea aduce automat si familiile, a indicat miercuri guvernul de la Londra, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Un document publicat pe site-ul executivului britanic a prezentat un sistem conform caruia cetatenii UE care vin in Marea Britanie dupa ce aceasta va iesi din blocul comunitar – dar inainte de incheierea asa-zisei perioade de implementare – vor avea posibilitatea de a ramane in Regatul Unit suficient ca sa devina eligibili pentru a obtine dreptul de rezidenta permanenta.

In schimb, dreptul lor de a-si reintregi familiile dupa perioada de implementare – tranzitie – va fi guvernat de legislatia britanica, si nu de cea a Uniunii Europene, care stipuleaza un regim mai strict decat sistemul actual al UE, care le asigura membrilor de familie dreptul automat de acces.

Drepturile celor care vin in Marea Britanie in timpul tranzitiei urmeaza sa fie definite de legislatia britanica si interpretate exclusiv de tribunalele britanice, a mentionat Ministerul de Interne britanic. Judecatorii britanici nu vor putea recurge la Curtea Europeana de Justitie pentru chestiuni de interpretare.

Limitarea imigratiei a fost unul din motivele cheie pentru care britanicii au votat in favoarea iesirii din UE la referendumul din 2016, pe fondul unui important aflux de cetateni ai UE, mai ales din tari mai sarace din estul Europei.

Luna trecuta, premierul britanic Theresa May a intrat in contradictie cu Bruxellesul afirmand ca cei care vin in perioada de tranzitie vor fi tratati diferit de cei veniti in tara inainte de iesirea sa din UE, prevazuta pentru 29 martie 2019.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2