Marea Britanie considera atacurile cibernetice la fel de periculoase precum terorismul

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Marea Britanie a fost in ultimul an tinta a circa 600 de atacuri cibernetice semnificative care au necesitat un raspuns coordonat la nivel national, a precizat intr-un articol publicat luni de cotidianul Daily Telegraph directorul general al Centrului de ascultari si decodificari al serviciilor secrete britanice (GCHQ), Jeremy Fleming, informeaza AGERPRES.

El a mentionat ca din acest motiv resurse financiare considerabile din bugetul acestei institutii vor fi alocate transformarii ei intr-o ‘ciber-organizatie’ si a atras atentia ca atacurile cibernetice au devenit la fel de periculoase precum terorismul.

‘Adversarii nostri sunt foarte rapizi in a gasi modalitati de a ne face rau. Observam acest lucru in modul in care teroristii isi schimba constant armele sau cum statele folosesc intreaga gama de instrumente pentru a fura secrete, pentru a castiga influenta si a ne ataca economia’, explica Jeremy Fleming.

Publicarea articolului sau survine in contextul in care Serviciul National de Sanatate al Marii Britanii (NHS) si Parlamentul de la Londra au fost anul acesta tinte ale unor atacuri cibernetice atribuite in special Rusiei.

Pe de alta parte, saptamana trecuta s-a implinit un an de cand in structura GCHQ a fost creat Centrul National pentru Securitate Cibernetica (NCSC).

Acest centru colaboreaza cu companii, institutii de invatamant si cu mass-media, spre deosebire de GCHQ, care actioneaza ‘din umbra’. Dar Jeremy Fleming a evidentiat complementaritatea acestor activitati, intrucat NCSC a contribuit la obtinerea de date si a adus capabilitati analitice si parteneriate, toate acestea ajutand atat la prevenirea atacurilor cibernetice, cat si la riposta impotriva acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2