septembrie 19, 2021

Marea Britanie, dispusa sa-si suplimenteze prezenta la misiunea NATO in Afganistan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Marea Britanie este dispusa sa-si suplimenteze numarul militarilor pentru a intari misiunea NATO de consiliere si instruire a armatei afgane, a indicat un responsabil guvernamental, in marja summitului Aliantei desfasurat joi la Bruxelles, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

‘Marea Britanie este pregatita sa-si suplimenteze contributia in trupe pentru activitati necombatante, pentru a-si demonstra sprijinul continuu fata de misiunea NATO in Afganistan’, a declarat sursa citata, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la inceputul lunii mai ca Alianta examineaza oportunitatea de a trimite ‘cateva mii’ de militari suplimentari in Afganistan, in sprijinul fortelor de securitate locale care lupta impotriva insurgentilor talibani.

NATO si-a incheiat oficial la sfarsitul lui 2014 misiunea de lupta in Afganistan, unde pastreaza o forta de aproximativ 13.000 de militari, in majoritate americani, pentru consilierea si antrenarea trupelor de securitate afgane. Talibanii si-au inmultit insa atacurile, marind bilantul pierderilor in randul fortelor de securitate si al civililor.

In misiunea ‘Resolute Support’ sunt angrenati in jur de 500 de militari britanici.

O decizie privind cresterea prezentei aliate in Afganistan va fi luata, probabil, de ministrii apararii ai statelor membre la viitoarea lor reuniune, in luna iunie. Potrivit informatiilor vehiculate la Pentagon, se are in vedere sporirea acestei prezente cu 2.500-3.000 de militari.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2