Marea Britanie: Guvernul dezminte ca ar intentiona sa slabeasca drepturile angajatilor dupa Brexit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul de la Londra a dezmintit informatiile publicate sambata de cotidianul Financial Times potrivit carora va incerca sa slabeasca drepturile lucratorilor dupa ce Marea Britanie va iesi din Uniunea Europeana, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Cotidianul financiar a publicat extrase din documente scurse de la Ministerul pentru Brexit, care afirma ca un asa-numit angajament fata de UE privind ‘un teren de joc echitabil’ ‘lasa loc de interpretare’.

Uniunea Europeana este preocupata ca Marea Britanie ar putea incerca sa relaxeze reglementari, cum sunt cele privind drepturile angajatilor, dupa ce va iesi din Uniune, si afirma ca este probabil sa impuna bariere comerciale daca reglementarilor nu vor ramane similare, pentru a evita o competitie incorecta.

Pe termen mai scurt, guvernul britanic are nevoie de sprijinul macar al unora dintre membrii rebeli din Partidul Laburist, de opozitie, pentru a trece legislatia de Brexit, acestia declarand ca votul lor va depinde de pastrarea garantiilor actuale pentru angajati.

In acordul negociat de premierul Boris Johnson cu Bruxellesul, se spune ca ‘relatia viitoare trebuie sa asigure competitie deschisa si corecta, incluzand angajamente robuste de a asigura un teren de joc echitabil’.

Potrivit FT, oficiali ministeriali britanici au scris ca ‘interpretarea ‘ Marii Britanii si cea a UE ‘a acestor angajamente vor fi foarte diferite’, si ca textul reprezinta ‘un punct de plecare mult mai deschis pentru negocierile privind relatia viitoare’.

Membri ai guvernului au respins insa interpretarea FT conform careia aceasta inseamna ca standardele de munca britanice vor diferi semnificativ de cele din UE.

‘Aceasta poveste nu este corecta. Marea Britanie va mentine cele mai inalte standarde ale drepturilor lucratorilor si standarde de mediu atunci cand vom iesi din UE’, a transmis pe Twitter ministrul britanic al economiei, Andrea Leadsom, in replica la cele relatate de Financial Times.

Cu toate acestea, liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat ca articolul din FT le arata membrilor parlamentului ca nu ar fi intelept sa aiba incredere in promisiunile guvernului legate de drepturile lucratorilor.

In schimb, ministrul adjunct al economiei, Kwasi Kwarteng, a sustinut ca nu este in interesul guvernului sa incerce sa relaxeze reglementarile de munca. ‘Cred ca e complet nebunesc, de fapt’, a spus el la BBC, intrebat cu privire la articolul publicat de FT.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole